AGA Fornuis voor iedere keuken

AGA Fornuis voor iedere keuken

AGA staat bekend om haar klassieke fornuizen. Het fornuis dat zo’n 90 jaar geleden al in de keuken van grootmoeder stond, is vandaag de dag nog hét aanblik van de AGA. Maar laat je niet misleiden, want het systeem is hartstikke modern!

Hoewel de AGA echt mooi klassiek is van uiterlijk, past deze in elke keuken. In een landelijke keuken komt hij goed tot zijn recht, maar in een moderne keuken wordt het pas echt een blikvanger. Je kunt het zo opvallend maken als je zelf wilt, want het fornuis (inbouw of losstaand) is in tal van kleuren verkrijgbaar; van zwart tot lichblauw en zelfs roze!

Naast het fraaie uiterlijk, heeft de AGA veel te bieden op kookgebied. Het fornuis blinkt namelijk uit bij elke stijl van koken. Of je nu liever een snelle wokmaaltijd of juist een uitgebreid diner met een kalkoen van 10 kilogram bereidt; de AGA kan het aan! Je kunt het fornuis helemaal aanpassen op jouw behoefte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen 3 of 5 ovens.

En wist je dat AGA gebruik maakt van een speciale warmteopslag? Door de gietijzeren kern heeft het fornuis een zelfregulerende werking, zonder draaischijven of schakelaars. Hierdoor is de AGA altijd ready voor gebruik.

Andere pluspunten:

  • De thermostaatregeling zorgt voor een constante temperatuur.
  • De AGA is laag in verbruik (vanwege de kookplaatdeksels en de goede behuizing).
  • De warmte wordt langzaamaan doorgegeven (en dat proef je!)
  • Duurzaam en ‘hufterproof’ (de fornuizen gaan zo’n beetje een levenlang mee!)

De onderdelen van het fornuis

Een AGA bestaat uit isolatiedeksels, een snelkookplaat, sudderplaat en diverse ovens. Het is afhankelijk van de hoeveelheid ovens die je kiest, welke er in het fornuis zitten, maar de braadoven, bakoven en sudderoven komen het meeste voor. Hieronder leggen we de diverse onderdelen even kort uit.

De isolatiedeksels deze sluiten de kookplaten af. Wanneer ze gesloten zijn, voelen ze lauw aan. Zodra je de deksels opent, kun je de kookplaten direct gebruiken. Eenmaal op temperatuur, heeft het fornuis slechts een klein beetje energie nodig om warm te kunnen blijven.

De kookplaten bieden ruimte voor drie steelpannen van gemiddeld formaat en geeft een sterke hitte. De sudderplaat is daarentegen iets minder sterk en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het bakken van een ei.
En dan de ovens; het gedeelte waar de AGA echt om bekend staat. In de braadoven kun je bakken en grillen. Deze is lekker ruim! Een grote kalkoen van 12 kilogram is bijvoorbeeld geen probleem. De bakoven heeft een prima temperatuur om een taart, koekjes of brood te bakken. En last but not least: de sudderoven, waarin je bereide gerechten warm kunt houden, zonder dat het uitdroogt en waarbij smaken worden bewaard.

Kennismaken met AGA

Benieuwd naar het AGA-fornuis? In onze showroom kun je live kennis maken met de serie 110 (volledig elektrisch). Dit gietijzeren model is 110cm breed en beschikbaar in 2 uitvoeringen; met de warmhoudplaat of met een 3-zone inductieplaat.
Kom langs, onze adviseurs vertellen je er graag mee over!