Boerenkeukens

Een boerenkeuken heeft veel weg van een landelijke keukenstijl, maar is een stuk robuuster. Bekijk op deze pagina de foto’s van boerenkeukens en laat u inspireren.

Het team van Van Slageren Keukens & Interieur luistert naar uw wensen en bekijkt samen met u of een boerenkeuken in uw woning past.

Kenmerken van boerenkeukens

De authentieke materialen zijn typische kenmerken van een boerenkamer. Oude houtsoorten die doorleefd zijn en gietijzeren details geven de keuken de uitstraling die het nodig heeft. U bent natuurlijk vrij in hoeverre u de sfeer van het boerenleven wilt laten terugkomen in de keuken. Massieve grenen planken, zware hengscharnieren, glazen deuren, een opvallend gasfornuis en een betonnen werkblad geven uw keuken een echter boeren karakter.

In de afgelopen jaren heeft Van Slageren Keukens & Interieur vele boerenkamers mogen vervaardigen. Hierdoor hebben we veel kennis en ervaring opgedaan om ook van uw boerenkeuken en plaatje te maken! Er is ontzettend veel keuze in materialen, daarom nodigen wij u graag uit voor een adviesgesprek in onze showroom.

Onderhoud boerenkeuken

Elke boerenkeuken is uniek en elke boerenkeuken heeft een beetje aandacht nodig. De houten elementen zijn natuurproducten die leven en met de jaren veranderen. Om nog langer plezier van uw keuken te hebben, adviseren wij om bijvoorbeeld de houten planken twee keer per jaar te behandelen met een daarvoor geschikte olie.

De adviseurs van Van Slageren Keukens & Interieur geven u graag advies over onderhoud van uw boerenkeuken op maat.