Bamboe? Daar maken wij keukens van!

Bamboe? Daar maken wij keukens van!

Zoals u misschien wel weet ontwerpen en vervaardigen wij al sinds jaar en dag massief houten keukens. Dit doen we onder onze eigen merknaam vsKobasto. Maar wist u ook dat wij keukens produceren uit massief bamboe? Dit materiaal is namelijk ontzettend duurzaam en geeft de keuken een extra unieke en natuurlijke uitstraling.

Duurzame keukens

Duurzaamheid is al geruime tijd een hot item bij ons Nederlanders. We letten niet alleen meer op ons energieverbruik, we kijken ook hoe we het milieu steeds minder kunnen belasten. Bij Van Slageren doen we dit niet anders, want ook wij willen ons steentje hier aan bijdragen. Zo voldoet het hout dat wij gebruiken voor onze keukens allemaal aan het FSC-keurmerk. Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels en is er op gericht dat ook in de toekomst de natuur behouden blijft en de bevolking, bedrijven en consumenten kunnen profiteren van wat het bos hen te bieden heeft.

Daarnaast bieden we bamboe-keukens aan. Bamboe is één van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld (tot wel 1 meter per dag in het groeiseizoen!) en is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het is na vier tot vijf jaar kaprijp en door selectieve kap blijft de plant leven, waardoor er geen sprake is van ontbossing. Onze bamboe is, net als onze houtsoorten, ook FSC gecertificeerd.

Unieke punten van de Bamboe-keuken

Bamboe wordt gekookt om alle parasieten eruit te halen en daarna kruislings verlijmd, om kromtrekken te voorkomen. Daardoor ontstaat een houten plaat die voor allerhande doelen kan worden gebruikt. Leuk, exclusief en betaalbaar. Mede om die reden maken we niet alleen keukens van dit materiaal, maar leveren we ook kasten, tafels en andere meubels van bamboe. In onze showroom hebben wij een complete bamboekeuken opgesteld. Kom langs om deze live te bewonderen!

Wist u dat bamboe een grassoort is en dus geen familie van hout is?

De fronten van de bamboekeuken zijn helemaal vervaardigd uit, jawel, 100% bamboe. U heeft de keuze uit maar liefst acht monocoat oliën, die allemaal een eigen kleur aan de frontjes geven. Ook kunt u kiezen voor skylt lak, waarmee de natuurlijke blanke look behouden blijft. Zo past de bamboekeuken ook bij uw interieur!

Daarnaast is bamboe modern, tijdloos en – zoals eerder aangegeven – ontzettend duurzaam. Over tien jaar heeft u nog steeds plezier van deze keuken.

Pluspunten bamboe

  • Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof
  • Bamboe is CO2-neutraal
  • Het is anti-allergisch en antistatisch
  • Grote keuze in stijlen, afwerkingen en kleuren
  • Uitstekende hardhout-eigenschappen
  • Werkt (krimping en zwelling) minder dan massief hout
  • Heeft een mooie, natuurlijke look

Meer weten over onze Bamboe keukens? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Schagen.