Het reinigen van uw keuken

Het reinigen van uw keuken

Het is misschien niet het leukste klusje, maar het reinigen van uw keuken is een pre als u nog lang wilt genieten van het paradepaardje van uw woning. Of uw keuken nu houten fronten of hoogglans fronten heeft; ieder materiaal vraagt om een unieke aanpak. We geven in dit blog enkele praktische tips voor de juiste reiniging, zodat uw keuken zijn waarde behoudt en u nog jarenlang plezier ervan heeft.

Algemene reinigingsadviezen

In zijn algemeenheid adviseren we milde, in water oplosbare, huishoudelijke reinigingsproducten. Het liefst middelen die uitsluitend geschikt zijn voor keukenreiniging. Oplossingsmiddel- en alcoholhoudende substanties of glasreiniger kunnen uw keuken meer kwaad dan goed doen, dus vermijd deze producten! Ook bijtende, chemische of schurende schoonmaakmiddelen hoeft u niet aan te schaffen. Deze vernielen het oppervlak zodanig dat het niet meer kan worden herstelt.

Milde reinigingsmiddelen maken uw keuken net zo goed schoon, maar dan zonder agressie! Daarnaast adviseren we om een zachte, niet pluizende doek, een zeem of een spons te gebruiken. De handige microvezeldoekjes of vlekverwijderaars bevatten vaak slijpdeeltjes die krassen kunnen achterlaten. Vermijden dus!

Zijdematte fronten

Fronten met zijdemat effect worden van een speciale oppervlaktecoating voorzien. Deze laag heeft daarom speciale aandacht nodig bij reiniging:

Wanneer er een vlek ontstaat, neem deze dan direct af met veel water. Geef het geen kans om in te drogen.
Gebruik een oplossing van groene zeep (30%) met behulp van een afwas- of handborsteltje (nagelborstel). Daarna goed afspoelen met lauwwarm water en droogwrijven met een zeem.
Probeer een reinigingsmiddel altijd eerst uit op een niet-zichtbare plek!
Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen die gekleurd zijn of onverdund mogen worden gebruikt.

Hoogglanzende fronten

Hoogglanzende fronten zijn goed te reinigen, omdat het oppervlak absoluut vrij van poriën is. Zonder gebruik te maken van chemische middelen, kunt u eventuele vlekken en vuil prima verwijderen. Gebruik geen glasreiniger en let er op dat uw poetsmiddelen schoon zijn. Eventuele zandkorrels of stofdeeltjes kunnen het oppervlak namelijk beschadigen.

Ultra Hoogglanzende fronten

Gebruik voor het schoonmaken van ultra hoogglanzende fronten een zeepoplossing (1%) en een zachte, schone doek (geen microvezeldoek). We raden aan om een antistatische kunststofreiniger te gebruiken. Ook bij Ultra Hoogglanzende fronten geldt dat deze goed te reinigen zijn, omdat het oppervlak absoluut vrij van poriën is. Aangehecht vuil kan zonder veel krachtsinspanning en zonder gebruik van chemische middelen prima worden verwijderd.

Lakfronten

In uitgeharde toestand is een lakfront zeer resistent tegen invloeden van buitenaf en zijn zeer goed te reinigen, doordat het een afgesloten oppervlak betreft. De hoogwaardige lak in het greepbereik is gevoelig voor kleine krasjes. Hierdoor kunnen vuil of vocht zich ophopen. Maak deze plekken dus extra goed schoon (op dezelfde manier als bij hoogglanzende fronten).

Houten fronten

U kunt houten fronten schoonmaken met milde reinigingsmiddelen. Laat vlekken nooit indrogen, want deze zijn dan nauwelijks meer te herstellen. Resten van vlekken kunnen met een warme oplossing van groene zeep verwijderd worden met een zachte, niet pluizende katoenen doek of zeemleer. Aansluitend met schoon, lauwwarm water afspoelen en daarna goed droogvegen. Gebruik geen microvezeldoekjes of vlekverwijderaars!

Als u bovenstaande tips in acht neemt, kunt u nog jarenlang van uw mooie keuken genieten. Heeft u vragen over het reinigen van uw keuken? Kom langs in onze showroom in Schagen, we nemen graag de tijd voor u!