Duurzame vacumeermachine: Quva

Duurzame vacumeermachine: Quva

Vacumeren wint terrein in de Nederlandse keuken. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat voedsel langer bewaard kan worden en dat gaat voedselverspilling tegen. Lekker duurzaam, maar over het algemeen ook best prijzig. Het merk Quva is daarin uitzondering, want deze vacumeermachine kost € 349,- en doet exact wat het belooft!

Langere houdbaarheid 

Met de Quva vacumeermachine kunnen verse producten eenvoudig worden gevacumeerd. Hierdoor blijven de kwaliteit en de smaak beter behouden. Sla is bijvoorbeeld na drie dagen helemaal verlept en rode wijn is na een week niet meer lekker nadat de fles is geopend. De Quva maakt hier een einde aan. Groenten kunnen tot wel twee weken in de koelkast worden bewaard. In de vriezer kunnen vlees, vis en groente tot zelfs twee jaar worden geconserveerd. Ook de smaak van wijn en oliën blijft langer behouden door deze vacumeermachine. 

Sous-vide koken

Daarnaast kunt u met dit apparaat sous-vide koken; een techniek waarbij vacuüm verpakt voedsel op een constante, relatief lage temperatuur voor lange tijd in een waterbad wordt gegaard. U kunt de Quva ook gebruiken om bijvoorbeeld vlees in te marineren. Met de speciale marinadestand trekken de kruiden sneller in het product en kunt u binnen tien minuten doorgaan met de bereiding. 

Klein maar fijn

Nu denkt u misschien: “Handig hoor, maar weer een apparaat op het keukenblad… daar heb ik geen zin in”. Ook daar heeft Quva over nagedacht, want de vacumeermachine wordt onder het keukenblad gemonteerd. Hierdoor is alleen de RVS-kleurige of mat zwarte cirkel van het apparaat zichtbaar. U levert dus geen werkruimte in. 

Bij de Quva worden een aantal handige accessoires meegeleverd:

  • 2 vershouddozen (1 en 2 liter), geschikt voor magnetron, vriezer en vaatwasser
  • 10 vershoudzakken (klein en groot formaat) met zipper-sluiting, geschikt voor sous-vide, koelkast en vriezer
  • 2 wijnstoppers voor elke wijnfles van standaard formaat
  • 1 marinade ring voor snel marineren functie

Wat ons betreft heel veel voordelen, dus! Zelf live kennismaken met deze vacumeermachine? Kom langs in onze showroom, we geven graag een demonstratie.