Keukens van Bamboe

Keukens van Bamboe

Bamboe is naast natuurlijk en duurzaam, milieuvriendelijk, veilig, isolerend, sterk, goed te onderhouden, prima te repareren, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Bovendien wordt bamboe in de loop der jaren alleen maar mooier. Extra fijn: het komt van een onuitputtelijke bron. Logisch dus dat Van Slageren er fraaie keukens van maakt!

Bamboe is één van de snelst groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld (tot wel 1 meter per dag in het groeiseizoen!) en is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het is na vier tot vijf jaar kaprijp en door selectieve kap blijft de plant leven, waardoor er geen sprake is van ontbossing. Onze bamboe is, net als onze houtsoorten, ook FSC gecertificeerd.

De bamboe keukens van Van Slageren worden op maat gemaakt. Zo kunnen wij de ruimte in uw woning voor de keuken optimaal benutten. Daarnaast zijn hoekjes of andere ‘bijzonderheden’ geen probleem voor onze vakmensen. Sterker nog: we zien dit als een fantastische uitdaging om een nóg mooiere keuken voor je te maken. Jouw wensen samen met onze vakkennis creëren de perfecte tijdloze keuken.

Side Pressed en Density

Bij bamboe kun je kiezen uit twee varianten: Side Pressed en Density. De eerstgenoemde soort kenmerkt zich door zeer smalle banen en een lijnenpatroon, waarbij de knopen in de bamboe minder nadrukkelijk zichtbaar zijn. Je hebt de keuze uit maar liefst acht monocoat oliën, die allemaal een eigen kleur aan de frontjes geven. Ook kun je kiezen voor skylt lak, waarmee de natuurlijke blanke look behouden blijft. Met deze keuzes past de bamboekeuken altijd bij jouw interieur.

Bij de nieuwste variant, Density, worden de stammen versnipperd en weer samengeperst onder hoge druk. Dit zorgt voor een tropische hardhout-look en is verkrijgbaar in naturel, caramel of een combinatie van beide met de passende naam ‘Tiger’.

In onze showroom in Schagen kun je live kennismaken met de twee varianten. Uiteraard vertellen onze adviseurs je er graag meer over.