Keukentrends van 2024

Keukentrends van 2024

Het jaar 2024 brengt een verfrissende wind in de wereld van keukendesign. We gaan een scala aan opvallende trends zien. Van warme kleuren zoals beige en taupe tot de kunst van minimalisme en van de praktische elegantie van open kasten tot de chique uitstraling van donkere houttinten; er is voor ieder wat wils. In dit blog gaan we verder in op de keukentrends van het aankomende jaar. 

Beige en taupe

Als het gaat om het kiezen van een keuken, is kleur een belangrijk element. Opvallend is dat we in 2024 de terugkeer van beige en taupe zien. Deze kleuren passen perfect bij diverse interieurstijlen, van modern tot klassiek en van industrieel tot landelijk. Voor een organische sfeer voeg je houten accenten toe en met een marmeren keukenblad voeg je een vleugje luxe toe. Kortom; beige en taupe geven je keuken een tijdloos karakter, waardoor je er jarenlang van kunt genieten!

Less is More

Minimalisme is helemaal in, niet alleen als designkeuze, maar ook als levensstijl. In een wereld vol prikkels en hectiek is thuiskomen in een rustige en overzichtelijke keuken extra relaxed. In 2024 maken overbodige details en drukke accessoires plaats voor eenvoud en functionaliteit. Strakke lijnen, rustige kleuren, greeploze handvatten en veel licht creëren samen een sfeer van ontspanning. 

Open en gesloten kasten

Open kasten nemen minder ruimte in beslag en dragen bij aan een gevoel van ruimte en licht in de keuken. En dát willen we in 2024. Open kasten bieden ook de mogelijkheid om een persoonlijke touch aan je keuken toe te voegen. Combineer bijvoorbeeld lichte borden met prachtige glazen voor een minimalistische uitstraling of gebruik juist kleurrijk servies om op te vallen.

Als je de voorkeur geeft aan kasten met deuren, overweeg dan kasten met glazen deuren. Deze zullen in 2024 steeds meer aandacht krijgen. Luxe vitrinekasten zorgen voor een naadloze overgang tussen keuken en woonkamer, doordat ze veel licht doorlaten en visueel minder ruimte in beslag nemen. Een glazen kast vergroot ook het gevoel van een ‘woon’-uitstraling.

Donkere houttinten

Een donkere keuken met houttinten en metalen accenten weerspiegelt perfect de combinatie van klassiek, modern en duurzaam. Metalen accenten zoals roestvrij staal, goud of koper zorgen voor een strakke uitstraling, terwijl donkere houttinten zoals mahonie en walnoot juist een warme sfeer creëren.

Speel in 2024 met contrast door donkere houttinten te combineren met lichte werkbladen of roestvrijstalen keukenapparatuur. Met donker hout als basis van je keuken, kun je alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld metalen accenten toe, zoals handgrepen, waardoor de keuken een industriële uitstraling krijgt. Je kunt er alle kanten mee op!

Oog voor de nieuwste trends

Ben je na het lezen van dit blog geïnspireerd geraakt en wil je de keukentrends van 2024 toepassen in je eigen (nieuwe) keuken? Onze deskundige adviseurs helpen je graag bij het creëren van de keuken van jouw dromen, met oog voor de nieuwste trends en jouw persoonlijke stijl. Wees welkom in onze showroom in Schagen!