Keukentrends van 2023

Keukentrends van 2023

Langzaam komt 2023 in zicht. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen én vol nieuwe keukentrends! Tipje van de sluier: de felle kleuren in de keuken zijn nu definitief verleden tijd en hebben plaats gemaakt voor zachte tinten, zoals beige, offwhite en (olijf)groen. Daarnaast gaan we veel meer natuurlijke producten zien. Marmer en hout zijn daarin leidend. Wil je meer weten? In dit artikel vertellen we je graag meer over de nieuwste keukentrends!

Zacht en groen

Waar aan de ene kant de zachte kleuren de basis vormen van jouw keuken in 2023, zorgen de details en accessoires juist voor de kick. Kies bij de offwhite kastjes voor bijvoorbeeld een stoere gouden kraan of combineer de zwarte harmonieuze keuken met een opvallende fruitschaal of stoere groene plant. 

Over groen gesproken; dit is dé must-have kleur van het aankomende jaar op keukengebied. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet meteen zeggen, maar groen is ontzettend goed te combineren met vele interieurstijlen. Het gaat bijvoorbeeld goed met koele grijstinten, maar ook bij warmere houttinten en bij zwart of wit. Dus ga lekker los met groen door middel van planten, keukenapparatuur en textiel! Voor elke keukenstijl bestaat de perfecte groene kleur. 

Natuurlijke materialen en goud

Gebruik van hout, marmer en andere natuurlijke materialen zijn al een tijdje populair, maar winnen in 2023 nog meer terrein. Vooral hout mag in alle soorten en maten aanwezig zijn; van strak gelakt tot super grof. Vooral de geribbelde houtfronten ga je veel zien, want dit geeft een warme en toch ook speelse look. Het is een ideale combinatie voor een tijdloos karakter met een luxueuze knipoog. 

Daarnaast wordt walnoot opnieuw een gewilde houtsoort. Het zorgt voor een warme, verfijnde en elegante uitstraling. Wanneer je dit combineert met goudkleurige handgrepen, heb je het helemaal begrepen! Goud ga je overigens niet alleen op handgrepen terugzien. Ook keukenkranen en andere details, zoals een handpompje of stekkerdoos, mogen lekker opvallen in deze mooie en tijdloze kleur. Vind je goud toch iets ‘too much’? Kies dan voor koper, dit is ook echt een blijvertje!

Van Slageren showroom

Kortom; je kunt dus heerlijk los met het uitkiezen van je nieuwe keuken! Ook als je al een prachtige keuken hebt, kun je met kleur en accessoires een heel andere look creëren. Heb je inspiratie nodig of juist een advies op maat? Wees welkom in onze showroom in Schagen!