Langer plezier van uw vaatwasser

Langer plezier van uw vaatwasser

Bij Van Slageren Keukens & Interieur bieden wij kwalitatief goede afwasmachines aan. Deze gaan gemakkelijk een aantal jaren mee, ook bij intensief gebruik. Om nog langer plezier van uw vaatwasser te hebben, geven we u in deze blog enkele praktische onderhoudstips.

Poeder vs tabletten

Allereerst is het belangrijk dat u het oude en vertrouwde poeder gebruikt, in plaats van de vaatwastabletten. ‘Gemak dient de mens’, zult u denken, maar de meeste afwasmachines hebben geen programma waarin ze bijvoorbeeld een 3-in-1 tablet in zijn geheel kunnen oplossen. Hierdoor wordt het glansspoelmiddel mogelijk maar gedeeltelijk afgegeven, waardoor de vaat niet goed droogt. Dat betekent aanslag en strepen op de glazen en poederresten die achterblijven, waardoor de vaat niet schoon oogt.

Een tablet is daarnaast zo geconcentreerd, dat u in principe slechts de helft ervan nodig heeft. Maar probeer maar eens een tablet door de midden te breken… Bovendien wordt er ook bij vaatwastabletten geadviseerd om extra zout toe te voegen. Conclusie: bespaar uzelf de kosten en moeite door het oude en vertrouwde poeder te gebruiken in combinatie met regenereerzout en spoelmiddel. Zo heeft u veel langer plezier van uw vaatwasser en is uw vaat keer op keer mooi schoon!

Goed instellen

Wist u dat u ook de waterhardheid in de vaatwasser kunt instellen? Die hardheid is van groot belang bij de levensduur van uw vaatwasser. Bij de machines die wij verkopen is dit redelijk gemakkelijk te doen. U kunt met het bijgelevere stripje de waterhardheid meten, waardoor u de vaatwasser goed kan instellen. Vervolgens zal het wasprogramma zich aanpassen aan het water. Uiteraard kan ons team u hierbij assisteren, als wij de afwasmachine komen installeren.

Maak het de vaatwasser niet te moeilijk

Wellicht overbodig te zeggen, maar verwijder zoveel mogelijk etensresten van uw vieze vaat. Zo voorkomt u verstoppingen en andere problemen. Uiteraard hoeft u uw borden niet eerst grondig af te wassen, maar zorg er wel voor dat niets aankoekt (zoals vet of gesmolten kaas). Zelfs de koning onder de vaatwassers krijgt dat niet goed schoon. Daarnaast loont het om af en toe een lege vaatwasser te draaien op het heetste programma. Dit reinigt de boel grondig en voorkomt nare geurtjes! En uiteraard heeft de vaatwasser zo nu en dan een grondige reinigingsbeurt nodig. Vooral de filters vragen om een regelmatige schoonmaakbeurt. Dit kunt u doen door ze af te spoelen en ‘ouderwets’ af te wassen.

Kom langs!

Als u bovenstaande tips gebruikt voor uw vaatwasser, dan geniet deze van een langere levensduur. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor nog meer tips en tricks betreffende vaatwassers. Kom langs in onze showroom, we vertellen u er graag over!