Publicatie in MAGGS

Publicatie in MAGGS

De wintereditie van MAGGS Magazine publiceerde een leuk artikel over Van Slageren Keukens & Interieur! Door middel van een uitgebreid interview met Ronald van Slageren krijgt u een kijkje in onze keuken. Hieronder kunt u het gehele artikel lezen.

—————————————-

Van de ene verbazing in de andere

Waar het op normale industrieterreinen op vrijdagavond maar een saaie bedoening is, schijnt op de Grotewallerweg in Schagen dikwijls een gezellig licht. Eens in de zes weken stroomt het ‘kooktheater’ van Ronald en Rita van Slageren vol met enthousiastelingen. Wat komen die daar eigenlijk doen?

“Ha, zo klinkt het wel heel mysterieus”, lacht Ronald van Slageren. Al meer dan twintig jaar runt hij met zijn vrouw Rita de keuken- en interieurhandel Van Slageren. “We ontwerpen en bouwen niet alleen keukens, we vinden het ook mooi om onze klanten te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Met andere woorden: we houden van koken. Dus we organiseren geregeld een demonstratie, met een echte kok. We zijn tevens hoofdleverancier van Mile, dus we kunnen dan ook mooi laten zien hoe fijn het is om te koken met hun stoomovens. Handig voor mensen die twijfelen over de aanschaf; ze kunnen het bij ons eerst zelf ervaren. Bovendien zijn het altijd gezellige avonden. Kom vooral eens langs, zou ik zeggen.”

Eigen vakmensen

Van Slageren heeft achter hun royale showroom een zagerij, waar alle meubelen op maat worden gemaakt door hun eigen vakmensen. Ronald: “We doen zoveel mogelijk zelf en laten dat graag aan onze klanten zien. Van garderobe tot wandkast, van tv-meubel tot volledige keuken: we komen alles opmeten en vervaardigen het daarna in onze eigen werkplaats. Vervolgens komen onze monteurs het zelf inbouwen, want dat is het moment waarop het moet gebeuren. Dan moet alles tot op de millimeter kloppen, dat vertrouw ik alleen mijn eigen mensen toe. We werken daarom al jaren met een vast team van mensen die zich elke keer weer verheugen op een nieuwe klus Wat wij bieden is een combinatie van creativiteit, vakmanschap en ervaring. En omdat we – vaak al meer dan twintig jaar – werken met vaste leveranciers, kunnen we scherpe prijzen bieden. Een mooie nieuwe keuken is in elk prijssegment bereikbaar.

Stilistisch advies

De mogelijkheden zijn inderdaad eindeloos. Was het jaren geleden wit en crème dat de klok sloeg, inmiddels wordt veel met allerlei soorten hout en natuursteen gewerkt, het nieuwste materiaal is massief bamboehout, dat weer nieuwe kleurmogelijkheden geeft. Ronald: “ Elk materiaal heeft eigen voor- en nadelen, daarom werken wij met verschillende grondstoffen. Ook met kunststof, dat we in vrijwel elke lakkleur kunnen leveren. We denken graag met onze klanten mee hoe ze hun keuken zo kunnen vormgeven dat alles mooi op elkaar aansluit. We hebben een styliste in dienst, die voorstellen doet en kan adviseren over vloerkeuze in kleurkwesties. We leveren zelf geen vloeren, maar het wordt gewaardeerd dat we onze klanten door het hele project heen kunnen begeleiden.”

Onverwoestbaar

Wie denkt dat een nieuwe keuken wel peperduur zal zijn, valt bij Van Slageren van de ene verbazing in de anderen. Natuurlijk, een interieur van massief eikenhout is niet goedkoop, maar er zijn tal van alternatieve materialen die daarvoor in schoonheid niet onderdoen. “We werken veel met kunststoffen, die als voordeel hebben dat we ze op allerlei manieren kunnen kleuren. In België en Duitsland zijn poedercoatlakken nu in opkomst. Die geven een iets ruwer oppervlak, maar zijn vrijwel onverwoestbaar – wel zo handig in een keuken. Dat maakt voor het meedenken met de kant zo leuk: alles is mogelijk. Voor elke beurs.”

Bron: https://issuu.com/maggsmagazine/docs/maggs_33_online.