Vacuümeren met Quva en Miele 

Vacuümeren met Quva en Miele 

Er zijn talloze moderne snufjes die het bereiden en bewaren van voedsel naar een hoger niveau tillen. Eén van die slimme technieken is het vacuümeren van voedsel, een aanpak waarmee zowel thuischefs als professionals de versheid en smaak van hun gerechten kunnen behouden. Twee vooraanstaande merken die bekendstaan om hun topklasse vacuümmachines zijn Quva en Miele.

Wat houdt vacuümeren eigenlijk in?

Vacuümeren is een proces waarbij de lucht uit een afgesloten verpakking wordt gehaald, waardoor een vacuüm ontstaat. Dit heeft diverse gunstige effecten op het bewaren en bereiden van voedsel:

  • Behoud van versheid: door lucht uit de verpakking te verwijderen, vertraagt vacuümeren het bederf van voedsel, waardoor de versheid behouden blijft.
  • Verlengde houdbaarheid: vacuümeren verlengt de houdbaarheid van voedsel aanzienlijk, wat voedselverspilling helpt verminderen.
  • Optimale smaak en textuur: doordat voedingsstoffen en smaak behouden blijven, behouden gerechten hun optimale smaak en textuur.
  • Efficiënte maaltijdvoorbereiding: voorbereidende stappen kunnen van tevoren worden gedaan, waardoor maaltijden sneller kunnen worden bereid wanneer dat nodig is.
  • Perfecte bewaring: of je nu voedsel invriest of koel bewaart, vacuümeren minimaliseert vriesbrand en beschermt tegen vries- en koelkastgeuren.

Quva: innovatie in jouw keuken

De vacumeermachines van Quva zijn ontworpen voor precisie en gebruiksgemak. Ze zijn uitgerust met diverse programma’s die zijn afgestemd op verschillende soorten voedsel, zodat jij altijd de optimale instellingen kunt kiezen. Dit maakt het mogelijk om niet alleen vers vlees en vis langer te bewaren, maar ook delicate ingrediënten zoals groenten en fruit. Extra fijn is dat Quva goed betaalbaar is en klein van stuk! Daarnaast valt het apparaat heel mooi in het keukenblad. Met één druk op de knop activeer je de vacuümmachine. Heb je deze niet nodig? Dan druk je ‘m gewoon terug in het blad. 

Miele: duurzaamheid en gemak

Miele staat bekend om zijn hoogwaardige en duurzame apparatuur voor in huis. De vacumeermachines van dit merk vormen hierop geen uitzondering. Miele legt de nadruk op robuuste constructie en gebruiksvriendelijkheid en zijn voorzien van instellingen waarmee jij bijvoorbeeld de zuigkracht en de sealnaden kunt regelen, waardoor je volledige controle hebt over het vacuümproces. Goed om te weten: Miele heeft in haar assortiment alleen vacumeerlades. Deze worden in jouw keuken ingebouwd. 

Keuze maken

Zoals je leest zijn er grote verschilllen in vacumeren met Quva en Miele. Bij Van Slageren helpen we je graag bij de beste keuze voor jouw specifieke situatie, budget en keuken! Uiteraard geven we graag een uitgebreide demonstratie. Kom langs in onze showroom in Schagen.