Keukentrends 2020

Keukentrends 2020

Het jaar 2020 is alweer even begonnen. Hoogste tijd om de keukentrends van dit jaar op een rijtje te zetten in een blog. In onze ruime showroom in Schagen hebben wij de nieuwste trends natuurlijk ook uitgestald, zodat u voldoende inspiratie bij ons kunt opdoen.

Keuken en woonkamer worden één

De keuken is al lange tijd niet meer alleen een plek om te koken, maar een verlengstuk van de woonkamer. De keuken staat centraal in de woning en is het hart waar iedereen samenkomt. Mede daardoor is de keuken in nieuwbouwhuizen vaak ruimer dan het woongedeelte. Een kookeiland is hierbij meer regel dan uitzondering. 

Daarnaast worden materialen van de keuken steeds vaker doorgetrokken naar de woonkamer, waardoor ze één worden. Een trend die de komende jaren blijft voortduren!

Duurzaam

In onze showroom komen steeds vaker klanten die graag een duurzame keuken willen. Niet alleen eentje die ‘wat kan hebben’, maar ook die duurzaam vervaardigd is. Bij Van Slageren weten we precies waar het hout voor de keukens vandaan komt en ons ambacht en handwerk zegt ook meer dan genoeg, toch. De vsKobasto keukens ademen duurzaamheid, dus wat deze trend betreft zit u bij ons goed!

Natuurlijk materialen

Nóg een trend die we bij Van Slageren heel graag omarmen: het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bamboe, hout en leer. De combinatie van deze materialen zorgt voor absolute schoonheid. Metaallakken in brons, goud, messing of koper passen ontzettend goed bij hout en zorgen voor een luxe uitstraling, maar ook een warme sfeer. 

Combineer de wat sobere natuurlijke kleuren met terra kleurige of azuurblauwe accenten en het plaatje is compleet!

Zwart is altijd goed

In 2020 blijft zwart (en andere donkere kleuren) ook weer de trend voor keukens. Dit geeft een luxe uitstraling en daarnaast is het heel goed te combineren met diverse interieurstijlen. Ook de apparaten in de keuken worden steeds vaker in zwart aangeboden. Kijk maar naar Miele! Ook de wat spannendere kleuren als okergeel, oudroze, goud en lila hebben in 2020 de keuken gevonden. 

Een app voor uw apparaten

De slimme keukenapparaten winnen terrein! Door WiFi, Bluetooth en andere nieuwe technologieën is het mogelijk om op afstand contact te maken met bijvoorbeeld uw koffiezetapparaat en oven. Een klik in de app en uw koffie wordt alvast gemaakt of een berichtje naar de oven en deze gaat direct voorverwarmen. Miele is met haar Generatie 7000 hier zeker voorloper in. Via de Miele@mobile app kunnen diverse apparaten met elkaar worden verbonden en bediend worden. We geven graag een demonstratie in onze showroom!

 

Kortom; in 2020 kunt u weer helemaal los gaan met uw keukenwensen. Weet u nog niet precies wat u wilt of wilt u graag over de mogelijkheden sparren met onze vakkundige team? Neem contact met ons op, we nemen graag de tijd voor u!